Användarverktyg

Webbverktyg


2009_cq_wpx_cw_7mhz
  CQWPXCW Score Summary Sheet
 CallSign Used : SK3W
  Operator(s) : SM5IMO

Operator Category : SINGLE-OP

      Band : 40M
     Power : HIGH
      Mode : CW
   Band  QSOs  Pts WPX
     7  1421  4865 666
   Total  1421  4865 666
     Score : 3 240 090

Bestämde mig för att köra single 40 meter 5 minuter innan testen började och försöka knäcka rekordet som SM2T har. Condsen var riktigt bra och så även aktiviteten. Besvärades dock av åsk-qrn från och till, främst när jag beamade söder och detta förorsakade många omfrågningar då knastret givetvis tycktes vara synkroniserat med att motstationen sände serienumret. Hade även lokala QRM i form av en gök som slog sig ner precis utanför stugan och höll en lång konsert.

Grejerna skötte sig förutom att jag hade problem med nycklingen av MicroKeyern med manipulatorn. Den ville slumpmässigt lägga till prickar vilket medförde en mycket märklig CW. Misstänkte HF men är inte säker. Provade efteråt att använda alternativet Disable paddle Memory för MicroKeyern och då uppträdde den helt normalt. Märkligt, har aldrig varit med om detta tidigare. Håller med Bengt/CCT om att N1MM är ett mycket bra program och det fungerade klanderfritt.

Avdelning kuriosa som ej är så lustigt; Jag tror att för första gången i en test så körde jag fler OZ (10 stycken) än SM (9 stycken). Jag hoppas verkligen att detta var en engångsföreteelse. Fick inte ens SM3 som prefix!

Sommarens ankomst får konsekvenser i form av myggor hos SK3W. Jag hade fullt upp med att freda mig från dom under testen (man höll sig vaken i alla fall) och har ett antal myggbett som minne. Kunde därför inte heller ha några dörrar och fönster öppna så det blev en mycket varm tillställning. Gav mig efter 26 timmars körning för att njuta av sommaren istället. Det gamla rekordet passerades med råge så målsättningen höll.

73 de Danne/IMO

/var/www/html/dokuwiki/data/pages/2009_cq_wpx_cw_7mhz.txt · Senast uppdaterad: 2017/03/28 19:33 (extern redigering)